19/10/11

Sambal telur

Hey theree ,
hari ni aku bangun awal kot , tah kenapaa tah . then aku teringin nak buat sambal telur .
Hhaha , semangat je masakk . tapi tak jadi . telur rebus aku tak berapa nak masak , apa pun connot laa .
tah sedap ke tak ohh .

Tak apa laaa , atlest aku try kann .
Korang try laa . hee .

Selamat mencuba dan semoga berjaya laa ,
#Jangan sambal atas korang sudahh .

Much love,
eyka johary :)

16/10/11

Betapa Aku Mencintaimu

Aku just nak kasi tahu ,
JAHAT kau , BURUK kau , BAIK kau , SUKA BULI aku ,

Aku tetap sayang kau and that thing tak pernah berubah until now .
YES man , I DO LOVE YOU SO MUCH giler !

Kbye :)

errr

Hello there :)
Kay , actly apa yang aku nak share ni about your love . Sampai sekarang aku tak paham tentang LOVE LOVE LOVE . Mesti korang busankan dengar pasal C I N T A . Tapi bende ni laa dadah bagi aku . aku obses sangat tentang cinta . Kenapa mesti aku cari cinta . Why baby ?

Tapi tuhan tu Maha Penyanyang and pemurah kan kan . Kita patut bersyukur tu . Tapi sampai sekarang aku pelik dengan situasi aku and tak paham sebenarnya . Kenapa aku still tunggu DIA sedangkan dia sakitkan hati aku , dia palau and boleh txt orang lain sedangkan aku macam tunggul .Aku boleh lagi terima.. Tuhan tu maha mengetahui segalanya . Ya Allah , dugaan apa laa yang kau berikan kepada aku ni . Kuatkan laa semangat serta tabahkan laa hatiku . Kau bukakan laa hati nya dan tunjukkan laa dekat dia yang aku ni sedang menanti dia dan aku menerima dia seadanya dia .Buruk serta baiknya dia . Aku bukan nak hipokrik tapi ni laa aku . Maybe kau bukan yang pertama , tapi aku yang terakhir . Aku jugak manusia biasa , ade banyak kelemahaan . nak jadi sempurna Tuhan ,aku tak layak tapi aku boleh jadi lebih baik dari sekarang . Hmm .

And now i like a stupid person or wharever laa . Sayang, wa cemburu kot . Lu tahu ke ? Tak kan . Awak uh tahu sakit kan hati saya je kan kan ? tah laa . saya kadang kadang dah malas nak tengok so saya sibuk kan diri saya . Keluar laa py mana mana , asalkan tak berkepit dengan awak and tengok awak txt dengan orang lain . Cinta mati awak ramai sangat , I hope i not one of them . Lebih rela jadi cinta di syurga , nak tahu kenapa ? sebab cinta di dunia hanya laa sementara tapi cinta akhirat adalah cinta kekal :)

Kay , mama . Terima kasih belanje makan tadi . Happy dapat berkepit dengan mama satu hari ni . Semalam eyka nangis teringat mama oh . Rindu sangat dekat mama . Every night i will make sure mama dapat text ni " Mama , goodnight , Iloveyou .Muahmuah :*
Ni cinta dunia akhirat aku . Sampai bile bile pun dia yang aku sanjung sebab tak ade siapa yang sebagus dia .
Puan Hariyati Ahmad . I HEART you so much !
Mama , tolong doa kan kebahagian anak mu di masa hadapan .
( Doa seorang ibu selalu termakbul ,Amin )


12/10/11

WED

Nothing special about today . Alhamdulilah , sakit kepala hilang jugak atlast . Kalau tak nak buat kerje rumah pun susah . Nak makan pun takde seleraaa , ni ku gagah jugak makan , kalau tak makan nanti sakit kann .

eh eh dia cakap aku G E M O K ohh . Jahattt !Dia cakap saya gemok gendenpol . Yeah laa . mana tak gemok . 24 jam berkepet dengan awak je . siang tengok awak , malam tengok awak :) happy laa macam ni . hee . boleh tak nak macam ni jeee tapi sampai bile kaannn ?

Fon , bil tertunggak laa . Dah berapa hari hari tak tpup . haha . malas laa . duit takde . Lagi pun nak save duit sikit :)
Awak kan selalu pesan dekat sayaa suruh berjimat kann , nnty ckp saya boros pulak . lagi pun bukan nak txt dengan sapa sapa pun . awak dah depan mata pun dah cukup laaa ;)

okey , Awak , Idoloveyoumuch :))


16/09/11

if you know that :')

You may not be her first , her last , or her only .
She loved before she may love agian.
But if she loves you now , what else matters ?
She's not perfect- you aren't either , and the two of you may never be perfect together
but if she can make you laugh , cause you to think twice and admit to being human and making mistakes,
hold onto her and give her the most you can.

She may not be thinking about you every second of the day,
but she will give you a part of her thatshe knows you can break-her heart.
So don,t hurt her, don't changer her, don't analyze and don't expect more than she can give.
Smile when she makes you happy, let her know when she makes you mad and miss her when she's not there .

29/08/11

Happy Eid to All

HAPPY EID TO ALL MUSLIM :)

Hai babe , eyka here . saya nak wish happy eid too all muslim yeah .
Tahun ni special sikit :) .Finaly i got my WHITE kebayaa .Last minute punyaa . Sebaek cantik tau tau . Nnty saya upload pic bju Kebaya saya k . Alhamdulilah, tahun ni beraya di kampung . Rindu sama nenek and all my uncle and aunty :)
Tapi yang tak bestnyaa my not feeling well . Badan naik gatal gatal . Tangan dan mata bengkak . Tekak sakit . Mcm nak demam je . Ishh ..
Anyway . Eyka dengan serendah rendeh diri nak mohon ampun ye to all .Exspecial sapa yang mengenali sayaa .
Maaf zahir dan batin k :)
Enjoy your raya
Love you all


24/08/11

You .

You Make Me Smile
That's How I Feel ,Boy
Whenever I With You
You Make Me Smile
That's What You Do To Me